Welkom bij Scoutnet Nederland!

Nieuws:

12 juni 2017: In de komende weken zal er enkele malen onderhoud plaatst gaan vinden op de ScoutNet omgeving. Dit om onder andere de php versie aan te gaan passen. Hierdoor zullen er momenten zijn waarop de omgeving niet beschikbaar is. Uiteraard zullen wij proberen deze tot een minumum te beperken.

12 mei 2015: ScoutNet wordt in de komende dagen verplaatst naar een nieuwe server. Hierdoor kan het zijn dat er momenten zijn waarop de omgeving niet beschikbaar is. We proberen dit te beperken tot de nachtelijke uren. Als er updates zijn dan zullen we deze hier plaatsen.

15 december 2014: ScoutNet is een deel van de dag buiten gebruik geweest wegens overgang naar een nieuwe server. Als het goed is, is inmiddels (13:45) alles weer werkend.

9 april 2014: Ivm "heartbleed" bug is hier nu een nieuw certificaat geinstalleerd.

28 februari 2014: Vanaf vandaag is een nieuw spamfilter geactiveerd voor alle Scoutnet.nl mailadressen. Het kan 24 uur duren voordat de wijziging actief wordt. Met dit spamfilter hopen we de hoeveelheid spam aan Scoutnet gebruikers tot een minimum te beperken.

26 februari 2011: Dit weekend heeft de ScoutNet server een grote update gehad en zijn alle software pakketten bijgewerkt naar een recentere versie. Tevens is Roudcube als webmail pakket geinstalleerd.

27 februari 2010: Het probleem is opgelost. Het betrof een deffecte managment kaart. Deze kaart is nu vervangen en we volgen het op. Momenteel worden er ook nog een aantal verbeteringen doorgevoerd in de firewall om IP v6 te gaan ondersteunen. Hierover binnenkort meer informatie

27 februari 2010: Vandaag is er een probleem met de scoutnetserver ontdekt. Team Internet beheer is onderweg evenals de Engineer van de fabrikant. In de loop van de dag zal de server een paar keer herstart worden. Onze excuses voor het ongemak.

17 januari 2010: De verhuizing is voorspoedig verlopen. Alles draait weer en ziet er goed uit.

16 januari 2010: Op zondag 17 januari worden de servers van Scouting Nederland en scoutnet verhuisd naar een andere locatie. Deze nieuwe locatie is in diverse opzichten beter dan de huidige. Vanaf 10 uur worden de servers uitgeschakeld.

21 november 2009: Vandaag is er een nieuwe versie van usermin geinstaleerd.

7 oktober 2009: Vanwege een lek in de Usermin MySQL module is deze uitgeschakeld. Het voordeel hiervan is dat voor iedereen die een MySQL database mag gebruiken PHPMyAdmin beschikbaar is gesteld op https://phpmyadmin.scoutnet.nl/.

14 juni 2009: Vandaag is ScoutNet op de nieuwe server geplaatst. Helaas ging door een probleem met Usermin dit niet geheel foutloos. Vanwege een defect stuk hardware moesten er mensen naar Amsterdam om dit te herstellen. Mocht er iets nog niet naar wens werken, stuur ons dan een mail en we kijken er zo snel mogelijk naar.

  • Counter (hitometer) doet het niet meer)
  • Nederlandse taalpakket van de webmail ontbreekt, dus interface is tijdelijk in het Engels . FIXED.

20 mei 2009: Op zondag 14 juni wordt de ScoutNet server vervangen door een nieuwe en snellere server. Helaas is het hierbij niet geheel te voorkomen dat sites op ScoutNet tijdelijk niet bereikbaar zijn. Excuses voor de overlast.

6 april 2009: Vanwege de belachelijke hoeveelheid spam op info@scoutnet.nl, is dit adres afgesloten. Alle mail aan Scoutnet kan gestuurd worden naar support@scoutnet.nl.

23 april 2008: het is sinds enige tijd weer mogelijk om .scoutnet.nl subdomeinen aan te vragen. vanaf vandaag kunnen er ook mail forwards gemaakt worden van het type gebruiker@subdomein.scoutnet.nl . Aanvragen lopen via Shanti

13 februari 2008: We hebben nu een officieel SSL certificaat, dus geen waarschuwingen meer bij het benaderen van de webmail of usermin. En we bieden nu ook IMAP en POP3 mail versleuteld via SSL (IMAPS en POP3S dus)

November 2007: Weer bleken er een paar restricties in de php instellingen nodig (open_basedir en zo). Als je scripts er last van hebben, neem dan even contact op. In de meeste gevallen is er wel een oplossing te bouwen.

20-05-2007: Er is een nieuwe Linux versie ge´nstalleerd op de Scoutnet server. Deze versie bevat ondermeer PHP5.2 en MySQL 5.0.

24-02-2007: Vanmorgen is de primaire mailserver van Scouting Nederland vervangen door een nieuwe server. Deze nieuwe server ontvangt ook de mail van ScoutNet. Deze nieuwe server heeft ook meer technieken tegen spam, dus als het goed is zul je minder spam tegenkomen in je ScoutNet mail.

20-12-2006: probleem met mail-adressen met een min-teken in het adres is opgelost. Wel een kleine nieuwe issue: veranderingen in .forward-* files zijn niet meer onmiddelijk, maar worden elke 5 minuten gecontroleerd en geactiveerd.

11-12-2006: beveiligingsgat in usermin gedicht; helaas kon dat alleen door bepaalde functionaliteit uit te zetten. Voor alternatieve manieren om een afgeschermde web-directory te maken, zie hier

19-11-2006: vanavond zijn we overgegaan op een nieuwe server. Voor scp/sftp toegang (en ssh voor beheerders en helpdesk): de hostname van de nieuwe machine is ssh.scoutnet.nl.

30-08-2006: apache mod_security aangezet om zwakkere php scripts tegen aanvallen te beschermen. Mocht je php script nu niet meer werken, neem dan even contact op.

Stuur opmerkingen aan: support@scoutnet.nl (technische vragen)
Alle pagina's copyright © ScoutNet Nederland (onderdeel van Global Scoutnet) 1996-2016.